Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Έπεσε πολύ αλάτι; – Με αυτό το κόλπο θα «σώσεις» το φαγητό

Share:

Στους περισσότερους έχει τύχει να πέσει λίγο παραπάνω αλάτι από το κανονικό στο φαγητό. Έτσι αναζητούμε τρόπους προκειμένου να το σώσουμε.

Δείτε παρακάτω τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση:

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται.

​Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

Previous Article

Π.Χρηστίδης για δηλώσεις Καμμένου: «Να μας πει πώς ποιος και με τι εξαγόρασε τους βουλευτές του»

Next Article

Expo Dubai 2020: Σπουδαίοι αιγυπτιακοί αρχαιολογικοί θησαυροί στην έκθεση στα ΗΑΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η αρχαία σαρκοφάγος του Ιερέα Psamtik  και η συλλογή των…