Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Αποκάλυψη:Το Ισραήλ έστειλε μήνυμα σε Ιράν & Χεζμπολάχ στην άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ 22”

Share:

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο γνωστός στρατιωτικός αναλυτής Babak Taghvaee, o οποίος με άρθρο του ανέλυσε τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των ισραηλινών πιλότων στην άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ 22”.
Αναλυτικά το άρθρο του στο ΜΜΕ RadioFarda.
”Η μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Ευρώπης ”ΗΝΙΟΧΟΣ 22”, ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, στην έδρα της Αεροπορικής Βάσης Ανδραβίδας στη δυτική Ελλάδα.

Στην άσκηση, συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Γαλλίας και της Κύπρου.
Η Άσκηση διεξάγεται από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.
Οι Ισραηλνοί συμμετέχουν σχεδόν κάθε χρόνο με οκτώ έως δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη. Οι πιλότοι εξασκούν αποστολές αέρος-εδάφους και αέρος-εδάφους σε πραγματικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της Άσκηση φέτος, συμμετείχαν η 201η και 253η Μοίρας της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, με F-16 SuFa. Τα πληρώματα αυτών των μαχητικών πραγματοποίησαν 32 εξόδους, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών πτήσεων και επέστρεψαν στη μητρική τους βάση στο Ισραήλ στις 3 Απριλίου, αφού ολοκλήρωσαν τις αποστολές τους.
Η 201η και η 253η μοίρα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε μια επιχείρηση 11 ημερών τον Μάιο του περασμένου έτους για την καταστροφή του πυραυλικού οπλοστασίου της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, συμμετείχαν επίσης σε δεκάδες ξένες επιχειρήσεις κατά του Κουντς. Η δύναμη και οι πολιτοφυλακές που συνδέονται με αυτήν τα τελευταία χρόνια.

Η Άσκηση ”ΗΝΙΟΧΟΣ” 2022 παρείχε μια μοναδική ευκαιρία στους πιλότους των δύο μοιρών της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας να προσομοιώσουν επιχειρήσεις αεροπορικού βομβαρδισμού.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία διαθέτει σήμερα 321 μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 121 μαχητικών αεροσκαφών κρούσης.
Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή, αυτές οι μοίρες χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης των 11 ημερών. Πριν λίγους μήνες, παλαιστινιακές εξτρεμιστικές ομάδες από τη Λωρίδα της Γάζας, όπως η Χαμάς και η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευαν ρουκέτες κατά του Ισραήλ.

Οι πιλότοι καυτών των μοιρών έχουν επίσης ιστορικό συμμετοχής σε δεκάδες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Δύναμης Quds και των συνδεδεμένων με αυτήν πολιτοφυλακών στο συριακό έδαφος. Από αυτή την άποψη, αυτά τα μαχητικά όπλα, όπως πυραύλους κρουζ. Μεταξύ αυτών των επιχειρήσεων, μπορούμε να αναφέρουμε την επιχείρηση Pushali House, κατά την οποία αυτά τα μαχητικά στόχευσαν δεκάδες στόχους που συνδέονται με τη Δύναμη Quds του IRGC και τον Συριακό Αραβικό Στρατό στις 10 Μαΐου 2016 ως απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών στα Υψίπεδα του Γκολάν από δυνάμεις πληρεξουσίων της Δύναμης Quds.
Όπως αναφέρθηκε στην εισαγωγή, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην Άσκηση με μαχητικά αεροσκάφη F-16I Sufa.
Οι Ισραηλινοί προσομοίωσαν αρκετές αποστολές μαζί με τους Έλληνες ομολόγους τους. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι πιλότοι εξασκήθηκαν και σε επιχειρήσεις εναέριου βομβαρδισμού με βόμβες ελεύθερης πτώσης σε πεδία βολής της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πιλότοι πέταξαν μέσα από τις κοιλάδες των ορεινών περιοχών της κεντρικής Ελλάδας για να κρυφτούν από τα εχθρικά ραντάρ. Αυτές οι ορεινές περιοχές μοιάζουν πολύ με τα βουνά του ανατολικού Λιβάνου, της νότιας και νοτιοδυτικής Συρίας, καθώς και με τις ορεινές περιοχές του Ζάγκρος στο δυτικό Ιράν.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί τα αμυντικά της συστήματα Tor M1 και S-300PMU-1 για να προσομοιώσει την απειλή των εχθρικών αμυντικών συστημάτων.
Κατά την επιστροφή στο Ισραήλ, κάθε μαχητικό έλαβε καύσιμα από ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού Boeing KC-707 της 120ης Μοίρας της Ισραηλινής Αεροπορίας πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.”

ΠΗΓΗ:directus.gr

Previous Article

Ποια νέα όπλα δοκίμασε για πρώτη φορά η Ρωσία στην Ουκρανία;

Next Article

Η εισβολή της Α’ Ρωσικής Στρατιάς του στρατηγού Rennenkampf στην Ανατολική Πρωσία (1914), και τα διδάγματά της για την εν εξελίξει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία (2022)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Δεν ήθελα το σώμα μου να χρειαστεί να παλέψει ξανά…