Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Γιατί οι Ρώσοι με πυρά και μικρές τοπικές επιθέσεις επιχειρούν να αγκιστρώσουν τις Ουκρανικές δυνάμεις

Share:

Κλιμάκωση επιχειρήσεων στο Ντονμπάς από τους Ρώσους με σφυροκόπημα του σιδηροδρομικού δικτύου
Η Τετάρτη, 27 Απριλίου, σηματοδοτεί την 63η ημέρα από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Τα πιο «καυτά σημεία»  των στρατιωτικών επιχειρήσεων βρίσκονται πλέον στις περιοχές του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ, στα νότια της χώρας.
Η Ρωσική Ομοσπονδία ενέτεινε τους βομβαρδισμούς των ουκρανικών σιδηροδρόμων σε διάφορα μέρη της Ουκρανίας.

Ακολουθεί χάρτης  που δείχνει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, και ανάλυση κατά τομέα 
 
Μαριούπολη
Ο εν ενεργεία διοικητής της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Sergei Volynsky με το διακριτικό κλήσης Volyn, ο οποίος είναι περικυκλωμένος στη Μαριούπολη, κατέγραψε ένα νέο βίντεο.

Σε αυτό, μιλά για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στο Azovstal, λέγοντας  ότι εκεί υπάρχουν 600 τραυματίες στρατιώτες που δεν μπορούν να τους αρνηθούν την κατάλληλη βοήθεια. Λέει ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με νερό, τρόφιμα και πυρομαχικά.
Ο “Volyn” ζήτησε μια επιχείρηση “διαφυγής” από την πόλη  φέρνοντας ως παράδειγμα,  την εκκένωση των αγγλογαλλικών στρατευμάτων από τη Δουνκέρκη το 1940.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία απορρίπτει το σχέδιο εξαγωγής του ουκρανικού στρατού από το Azovstal σε τρίτες χώρες και τους καλεί να παραδοθούν. Επίσης, τα ρωσικά στρατεύματα και το «DPR» συνεχίζουν να επιτίθενται στο Azovstal, πιέζοντας σταδιακά τον δακτύλιο αποκλεισμού.

Παράλληλα απαγορεύεται στους πολίτες της Ουκρανίας να εισέλθουν στη Μαριούπολη χωρίς πιστοποιητικό “ελέγχου” από το “DPR”.
Ο Petr Andryushchenko, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, αναφέρει σχετικά:
“Η κυκλοφορία είναι περιορισμένη στη Μαριούπολη. Η είσοδος για πολίτες της Ουκρανίας επιτρέπεται  μόνο με πιστοποιητικό επιτρεπομένης διέλευσης . Η ισχύς του πιστοποιητικού είναι 7 ημέρες. Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και οι κάτοχοι “διαβατηρίων DNR”  χωρίς έλεγχο, λαμβάνουν  άδεια εισόδου για 3 ημέρες Για να κυκλοφορήσει κανείς  στο δρόμο, χρειάζεται ξεχωριστή άδεια .Οι Ρώσοι ασχολούνται με στρατολόγηση αναζητώντας  εργαζομένους για τη διάσωση τις δημόσιες υπηρεσίες, και τον τομέα της εκπαίδευσης», 

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, τα εκθέματα του Μουσείου Τοπικής Αναφοράς και του Μουσείου Τέχνης μεταφέρθηκαν από τη Μαριούπολη. Συμπεριλαμβάνονται τρεις πίνακες του Arkhip Kuinzhi,  και αυθεντικός  πίνακας του Aivazovsky.

Οδησσός
Πλοία παρατηρήθηκαν στον ορίζοντα κοντά στην Οδησσό. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την παραλία Dolphin.

Χάρκοβο-Ιζιούμ-Νιμολάγιεφ
Ο επικεφαλής της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Kharkiv ,Oleg Sinegubov μίλησε για την κατάσταση  που επικρατεί στην περιοχή στις  27 Απριλίου.
– Στο Χάρκοβο και σε συνοικίες της περιοχής, μετά από νυχτερινούς βομβαρδισμούς, υπήρξαν 15 τραυματίες και 3 νεκροί. Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε Zolochiv, Dergachi, Chuguev.

– Στο Χάρκοβο, υπήρξαν πολλά χτυπήματα σε κτίρια κατοικιών σε Saltovka, Northern Saltovka, Alekseevka.
– Οι πληροφορίες για τον βομβαρδισμό της περιοχής με βόμβες φωσφόρου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Επίσης δεν υπήρχαν εχθρικές πτήσεις και UAV.
 
– Οι ενεργές μάχες συνεχίζονται προς την κατεύθυνση Izyum.

Σύμφωνα με τους χάρτες του Αμερικανικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεσή τους στην περιοχή Nikolaev και προς το Krivoy Rog, στην περιοχή Luhansk και στην περιοχή Izyum.

Διαπιστώσεις -Συμπεράσματα
Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι οι Ρώσοι προετοιμάζουν επιμελώς την μεγάλη επίθεσή τους στο Ντονμπάς, η έκβαση της οποίας θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη της ανατολικής  Ουκρανίας.

Η σημασία της έκβασης της μάχης είναι πολύ  σημαντική και για τον Πούτιν, αφού πλην Μαριούπολης δεν έχει να επιδείξει κάποια σημαντική νίκη επί του πεδίου της μάχης , στο εσωτερικό της χώρας του.
 
Εκτίμηση είναι ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν στο Ντονμπάς με όλα τα συμβατικά μέσα πολέμου που διαθέτουν, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης αυτής ακόμη και η χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.
Στα υπόλοιπα σημεία του μετώπου, οι Ρωσικές δυνάμεις με πυρά και μικρές τοπικές επιθέσεις επιχειρούν να αγκιστρώσουν τις Ουκρανικές δυνάμεις προκειμένου οι τελευταίες να μην μπορούν να σπεύσουν σε βοήθεια των Ουκρανικών δυνάμεων του Ντονμπάς.
 
Σε αυτό κατατείνουν και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, αποκλείοντας έτσι από ανεφοδιασμό με δυνάμεις και οπλικά συστήματα των Ουκρανικών δυνάμεων που μάχονται στα ανατολικά της χώρας 

Η πρόσφατες “τρομοκρατικές επιθέσεις” στην Υπερδνειστερία σε συγκερασμό με τον βομβαρδισμό της στρατηγικής σημασίας γέφυρας που ενώνει την Βεσσαραβία με την υπόλοιπη Ουκρανία, σηματοδοτούν την προλείανση του εδάφους για συνδυασμένη στρατιωτική επιχείρηση από στεριά και θάλασσα κατά της Οδησσού
 
Αυτή αναμένουμε να ενεργηθεί από τις Ρωσικές  Ειδικές δυνάμεις, που με το πρόσχημα των “τρομοκρατικών επιθέσεων” στην Υπερνειστερία  θα έρθουν ως ενίσχυση από τη Μόσχα αεροπορικώς εκεί, προκειμένου να κινηθούν προς Οδησσό από βορρά προς Νότο, την ίδια ώρα που θα πραγματοποιούν απόβαση πεζοναύτες και μηχανοκίνητα μέσα-άρματα σε παραλία στα δυτικά της πόλης.

Η επιχείρηση αυτή αναμένουμε να εκτελεστεί σε δεύτερο χρόνο, μετά το πέρας της μάχης στο Ντονμπάς και υπό προϋποθέσεις, ανηλεούς σφυροκοπήματος της πόλης της Οδησσού με στόχο την καταστροφή των Ουκρανικών αντιπλοϊκών πυραύλων, αφού το πάθημα του MOSKVA, έγινε μάθημα για τους Ρώσους.
Previous Article

Μεγάλη αύξηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και Κύπρο (ΧΑΡΤΗΣ)

Next Article

Σπριντ από το «Πεντάγωνο» για τα ελληνικά drones

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Πριν λίγες μέρες μια μαμά τριών παιδιών είδε να ξετυλίγεται…