Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Γλυκά Νερά: Η απάντηση της Αστυνομίας στα σενάρια για μεταφορά ναρκωτικών από τον πιλότο

Share:

Τη δική της απάντηση στα δημοσιεύματα από τη Μεγάλη Βρετανία περί έρευνας γύρω από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για μεταφορά ναρκωτικών πήρε η ΕΛΑΣ.

«Οι μυθοπλασίες δεν αφορούν το κράτος. Όταν υπάρχουν στοιχεία, αξιολογούνται από τις δικαστικές Αρχές που ξέρουν να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους», ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας.

Συμπλήρωσε πως η αστυνομία είναι «εδώ και σε συνεργασία μαζί τους θα διερευνήσει όλα τα ενδεχόμενα». Ερωτώμενος εάν διερευνάται αυτό το σενάριο, τόνισε πως «οι έρευνες δεν είναι αντικείμενο συζήτησης στον αέρα».

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στο Newsbeast για την υπερασπιστική γραμμή που χτίζει ο πελάτης του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

«Την ερχόμενη Τρίτη περιμένουμε τις πραγματογνωμοσύνες για την κάμερα για να δούμε αν πραγματικά ευσταθεί ο ισχυρισμός του εντολέως μου ή όχι- ότι δηλαδή αφαίρεσε τη μνήμη από την κάμερα μετά την τέλεση του αδικήματος» λέει ο κος Παπαϊωαννίδης στο Newsbeast και συμπληρώνει: «Αυτό είναι βασικό στοιχείο και το αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ισχυρισμός του για την κάμερα θα επιβεβαιωθεί. Σκοπός σε αυτή τη φάση είναι να δούμε τις συνθήκες τέλεσης του αδικήματος. Περιμένουμε ακόμα την εξέταση των μαρτύρων από τον κοινωνικό και οικογενειακό περίγυρο. Θα κληθούν μάρτυρες και από την πλευρά του θύματος και από την πλευρά του Αναγνωστόπουλου. Η ανάκριση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Από όλα αυτά, θα δούμε και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ζευγάρι και ήταν για καιρό κακή. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για κίνητρο και δεν μιλάμε για δόλο. Ο νομικός χαρακτηρισμός του αν ήταν σε βρασμώ όταν οδηγήθηκε σε αυτό το αδίκημα θα κριθεί σε πολύ μετέπειτα στάδιο».

Όσον αφορά στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για τα ελαφρυντικά τα οποία ενδεχομένως αναγνωριστούν στον καθ ομολογία δολοφόνο, ο κος Παπαϊωαννίδης σχολιάζει το εξής: «είναι πολύ μακρινό σενάριο τα ελαφρυντικά. Όποιος κάνει μαντεψιές για ελαφρυντικά και ποινές δεν είναι δικηγόρος. Δικηγόρος είναι αυτός που θα διαφωτίσει κάθε πτυχή της δικογραφίας για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Όσον αφορά τώρα στην καλλιέργεια του κλίματος που ήδη διαμορφώνεται γύρω από την υπόθεση, ο κος Παπαϊωαννίδης σημειώνει το εξής: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Τα μικτά ορκωτά δικαστήρια, με τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκους, έχουν μεγάλη εμπειρία στην Ελλάδα. Θεωρώ πως θα αξιολογήσουν ορθά τα στοιχεία και θα δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο ίδιος πάντως παραδέχεται ότι η υπόθεση « έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Παρ’ όλα αυτά, η ανάλυση των πραγματικών γεγονότων της μοιραίας νύχτας έχει γίνει, δεν έχει να κρυφτεί ο Αναγνωστόπουλος σε κάτι άλλο. Μιλάμε για μια άδικη πράξη που την έχει ομολογήσει ο εντολέας μου.

Το διάστημα των 37 ημερών είναι όντως μια ειδοποιός διαφορά σε αυτή την υπόθεση, το ότι δεν αποκάλυψε δηλαδή την αλήθεια όλες αυτές τις ημέρες. Στην ερώτηση που του έκανα γιατί το κράτησε τόσο καιρό κρυφό μου απάντησε πως ήταν μια συμπεριφορά με γνώμονα το καλό του παιδιού του. Η βούληση του ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας, αργά ή γρήγορα».

 

 

Previous Article

Τα λάθη σε Συρία και Λιβύη, να γίνουν «μαθήματα»

Next Article

Ρωσική οργή για Κίεβο-Άγκυρα: Η Ουκρανία απογείωσε τουρκικά Bayraktar στη Μ. Θάλασσα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Nέα πρόκληση Κατά τη διάρκεια της φετινής στρατιωτικής άσκησης του…