Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Γ.Οικονόμου για κακοκαιρία στην Β.Εύβοια: «Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές»

Share:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το πρωί της Κυριακής, μίλησε για τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε κτίρια και εγκαταστάσεις στις ήδη πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι οι ανθρώπινες ζωές και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πολίτες. Όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε ότι μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου έχει γίνει «ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό».   

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας για την ενεργειακή κρίση που έχει εκτοξεύσει τις τιμές σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα να σταματήσουν οι ανατιμήσεις στο 1ο τρίμηνο του 2022. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο 100%», καθώς πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο. «Δεν θα μείνουμε αδρανείς», ξεκαθάρισε και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει πρωταγωνιστήσει για να πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις το θέμα.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά τονίζοντας ότι η νευρικότητα της Τουρκίας αποτυπώνει τη σημαντικότητα της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία.

Οικονόμου για Εύβοια: Προτεραιότητα οι ανθρώπινες ζωές – Η Πολιτεία θα είναι δίπλα στους πληγέντες

«Όπως πάντα προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ζωές. Μην έχει κανείς αμφιβολία ότι ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει», τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια και επεσήμανε ότι, από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα «έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως να γίνει σε επίπεδο αντιπλημμυρικών έργων». Περιγράφοντας μίλησε για «φοβερές προσπάθειες» που έγιναν για να απομακρυνθούν τα καμένα.

«Να ξέρουν ότι, η Πολιτεία θα είναι δίπλα τους όχι με τους ρυθμούς που ήξεραν, αλλά με αυτούς που έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε», σημείωσε σχετικά.

Ενεργειακή κρίση: Το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στο 100% – Δεν θα μείνουμε αδρανείς

Αναφορικά με τις ανατιμήσεις ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «πρωτοφανή ενεργειακή κρίση των τελευταίων 45 ετών» την οποία δεν αντιμετωπίζει μόνο η χώρα μας, αλλά όλος ο κόσμος. Όσο για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα μας, αναφέρθηκε στο διπλασιασμό του επιδόματος θέρμανσης και στη διεύρυνση των οικονομικών κριτηρίων, ξεκαθαρίζοντας πως «το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί 100%» και εκφράζοντας την ελπίδα «να έχει τελειώσει στο 1ο τρίμηνο του νέου έτους».

«Δεν θα κάτσουμε αδρανείς ή με σταυρωμένα τα  χέρια», σημείωσε και είπε πως «παρακολουθούμε το φαινόμενο. Ο πρωθυπουργός έχει πρωταγωνιστήσει στο να πάρει ευρωπαϊκές διαστάσεις το θέμα», ωστόσο, «δεν περιμένουμε την απόφαση ή την κινητοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά από την αρχή δράσαμε. Παρεμβαίνουμε ξανά και άμεσα».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η ΔΕΗ μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές στην παρούσα φάση και ενώ μεταβιβάστηκαν μετοχές της, σημείωσε πως «δεν θα μπορούσε να στηρίξει τον καταναλωτή αν δεν είχε τους μετόχους. Αν είχαμε μία ΔΕΗ που θα είχε περισσότερες πηγές παραγωγής, αν είχαμε μία ΔΕΗ που θα μπορούσε να πάρει περισσότερο ρεύμα από τον ήλιο και τον αέρα, σήμερα θα πληρώναμε πολύ λιγότερο».

Ερωτηθείς για το αν θα δοθεί στις γιορτές ενίσχυση με τη μορφή μερίσματος, απάντησε πως «σε λίγες μέρες θα έχουμε τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και εκεί θα υπάρχουν ανακοινώσεις» και διαβεβαιώνοντας πως «κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος», επεσήμανε πως «έχουμε αποδείξει πως όχι μόνο μπορούμε να παράγουμε πλούτο, αλλά και να τον μοιράσουμε».

Ελληνοτουρκικά: Αναβαθμίζεται η παρουσία μας μετά τη συμφωνία με τη Γαλλία

«Η νευρικότητα της Τουρκίας αποτυπώνει την εμβέλεια της συμφωνίας μας με τη Γαλλία», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνοντας λόγο για μια συμφωνία με «τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη,  με τιμές συμφέρουσες, με άμεση παράδοση» και από την άλλη μια συμφωνία που επιτρέπει στη χώρα «να έχει στο πλευρό της τη μεγαλύτερη αμυντική δύναμη της Ευρώπης».

«Αναβαθμίζεται η παρουσία μας», είπε βάζοντας τη συμφωνία με τη Γαλλία σε ένα πλαίσιο της πολιτικής που χαράσσεται ως προς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. «Το ότι είναι μια εθνική επιτυχία για τη χώρα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Αντιλαμβάνονται ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηρίζοντας θλιβερή τη στάση του Αλέξη Τσίπρα.
 

Previous Article

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

Next Article

Ο Ερντογάν ψάχνεται: Το «σχέδιο» για αποστρατιωτικοποίηση Ελληνικών νησιών και η αμφισβήτηση της κυριαρχίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Το περιστατικό συνέβη, σ' έναν στενό δρόμο, την οδό Καραμαλάκη,…