Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Διάψευση από τη Δύση για ρωσικές αναφορές περί αιχμαλώτισης Αμερικανού εν ενεργεία Στρατηγού στη Μαριούπολη

Share:

“Ο Διοικητής μας βρίσκεται επί του παρόντος τη Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη της Τουρκίας και δεν έχει πάει στην Ουκρανία από τις συνομιλίες του Επιτελείου ξηράς που πραγματοποιήσαμε τον Ιούλιο του 2021”, αναφέρει Ταγματάρχης του ΝΑΤΟ
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλές εκφάνσεις και δεν διεξάγεται μόνο στα πεδία των μαχών και στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, αλλά και στα ΜΜΕ και στα μέσακοινωνικής δικτύωσης.

“Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πυροδότησε άλλη μια αβάσιμη φήμη στο Διαδίκτυο, αυτή τη φορά για την υποτιθέμενη σύλληψη ενός κορυφαίου ηγέτη του ΝΑΤΟ στη Μαριούπολη της Ουκρανίας”, αναφέρει σε άρθρο του το .politifact.com, το οποίο συνεχίζει αναφέροντας τα εξής:
“Μη επιβεβαιωμένες πηγές από τον ρωσικό στρατό: Ο ρωσικός στρατός συνέλαβε τον Στρατηγό των ΗΠΑ Roger L. Cloutier Jr. … στο πολιορκημένο ουκρανικό στρατόπεδο Azov στη Μαριούπολη”, ανέφερε το tweet της 4ης Απριλίου που φαινόταν να ξεκινά τη φήμη, σύμφωνα με το CrowdTangle, ένα κοινωνικό εργαλείο ενημέρωσης μέσων.

Το tweet προήλθε από έναν ανώνυμο λογαριασμό που έχει διαδώσει φιλορωσικά  περιεχόμενο προειδοποιώντας για «παγκοσμιοποιητές». Το βιογραφικό του στο Twitter αναφέρει ότι ο προηγούμενος λογαριασμός του κατόχου είχε ανασταλεί.
Το tweet όχι μόνο έκανε λάθος τον στρατιωτικό βαθμό και τον τίτλο του Cloutier, ο οποίος είναι Αντιστράτηγος και ΔιοικητήςΣυμμαχικής Χερσαίας Διοίκησης του ΝΑΤΟ από τον Αύγουστο του 2020 , αλλά πυροδότησε επίσης μια σειρά αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίζονταν ψευδώς ότι ο Cloutier συνελήφθη.
Μια ανάρτηση στο Facebook που διέδωσε το ίδιο μήνυμα έλαβε περισσότερα από 4.000 likes μέσα σε λίγες ώρες.
 
Οι αναρτήσεις επισημάνθηκαν ως μέρος των προσπαθειών του Facebook να καταπολεμήσει τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση. 

Ο ψευδής ισχυρισμός προωθήθηκε σε αναρτήσεις στα διαδικτυακά φόρουμ patriots.win και greatawakening.win υπέρ του Τραμπ και του QAnon, τα οποία και τα δύο έχουν φιλοξενήσει ακροδεξιό και εξτρεμιστικό περιεχόμενο στο παρελθόν. Ο Χαλ Τέρνερ, ένας ακροδεξιός ραδιοφωνικός παρουσιαστής που έχει ιστορία στην εξύψωση των θεωριών συνωμοσίας, επανέλαβε επίσης την αφήγηση στον ιστότοπό του.
Ο τίτλος της ιστορίας του στις 4 Απριλίου: “Ο Στρατηγός του Sτρατού των ΗΠΑ συλλαμβάνεται στη Μαριούπολη με τους Ναζί του AZOV!”
Αλλά ο Ταγματάρχης Brian Andries, αναπληρωτής αξιωματικός δημοσίων υποθέσεων στη Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε σε ένα email στο PolitiFact ότι ο Cloutier δεν έχει συλληφθεί.

«Αυτές οι φήμες είναι εντελώς ψευδείς», είπε ο Andries. «Ο Διοικητής μας βρίσκεται επί του παρόντος τη Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη της Τουρκίας και δεν έχει πάει στην Ουκρανία από τις συνομιλίες του Επιτελείου ξηράς που πραγματοποιήσαμε τον Ιούλιο του 2021. Ενώ τα έθνη του ΝΑΤΟ στέλνουν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία,  στρατιώτης ή ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν  έχουν αναπτυχθεί στη χώρα».
Στις 5 Απριλίου, μια μέρα μετά τον ισχυρισμό ότι συνελήφθη, ο Cloutier μοιράστηκε φωτογραφίες από μια εκδήλωση στην Τουρκία στο προφίλ του στο LinkedIn. Ένας σχολιαστής που απαντούσε στην ανάρτηση ρώτησε τον Cloutier για τις φήμες ότι είχε αιχμαλωτιστεί από τις ρωσικές δυνάμεις.
 
Η απάντηση του Cloutier ήταν η ίδια με του Andries στο PolitiFact. «Αυτές οι φήμες είναι εντελώς ψευδείς», έγραψε απαντώντας.
https://www.facebook.com/LANDCOMNATO/posts/pfbid021wkFw3zZHy8omr8HGXAFZVJLEDTWgLK9x9tEPPiHRZaovXkvQiFA4tKVPqWfRnzBl
Ο Cloutier είναι επίσης σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η Συμμαχική Διοίκηση Χερσαίων στους επίσημους λογαριασμούς της στο Twitter και στο Facebook από την ίδια εκδήλωση της 5ης Απριλίου.

Αξιολογούμε τους ισχυρισμούς για τη σύλληψη του Cloutier False.
Οι πηγές μας
Facebook post, April 5, 2022
Tweet (archived), April 5, 2022
Tweet (archived), April 5, 2022
Tweet (archived), April 4, 2022
Hal Turner Radio Show, “NUMEROUS REPORTS: U.S. Army General CAPTURED in Mariupol with AZOV Nazis!” April 4, 2022
Post on Greatawakening.win, April 4, 2022
Post on Patriots.win, April 4, 2022
CrowdTangle, accessed April 5, 2022
Alistair Coleman on Twitter, April 5, 2022
Allied Land Command, “Commander,” accessed April 5, 2022
NATO Allied Land Command on Twitter (archived), April 5, 2022
 
NATO Allied Land Command on Facebook (archived), April 5, 2022
LTG Roger Cloutier on LinkedIn (archived), April 5, 2022 “
Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα
Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο πόλεμος προπαγάνδας και αντιπροπαγάνδας βρίσκεται σε εξέλιξη με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο κατά την εκτίμηση μας, η σύλληψη ενός εν ενεργεία Αντιστράτηγου του Αμερικανικού στρατού και Διοικητή της Διοίκησης της Αφρικής, στην Μαριούπολη, πρέπει να είναι ψευδής , αφού η  Μαριούπολη είναι γνωστό ότι είναι εδώ και καιρό περικυκλωμένη από Ρωσικά στρατεύματα πανταχόθεν, οπότε η μετάβαση και η παραμονή εκεί ενός τόσο υψηλόβαθμου εν ενεργεία μάλιστα Αμερικανού Στρατηγού θα ήταν επιεικώς βλακεία πρώτου μεγέθους.
Επίσης ακόμη και αν όντως  υποθετικά μιλάμε ο Αμερικανός Στρατηγός βρισκόταν σε κάποια στιγμή στη Μαριούπολη, θα απομακρυνόταν σίγουρα από αυτή πολύ νωρίτερα και πάντως πριν η πόλη περικυκλωθεί πλήρως από τις Ρωσικές Δυνάμεις, κάτι το οποίο οι ΗΠΑ ήταν σίγουρα σε θέση να αντιληφθούν από τιςς κινήσεις των Ρωσικών στρατευμάτων που παρακολουθούν πολύ στενά και με πολλαπλά μέσα.

Τέλος οι ΗΠΑ δεν θα έκαναν ποτέ τέτοιο  χονδροειδές λάθος, προκειμένου να δώσουν την επίφαση στον Πούτιν ότι παρεμβαίνουν άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Και τι ποιο άμεση παρεμβολή των ΗΠΑ θα συνιστούσε στον πόλεμο στην Ουκρανία, η παρουσία  και η σύλληψη στη Μαριούπολη ενός εν ενεργεία Στρατηγού τους;
Previous Article

Εικονικές προσβολές ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών με πολυηχητικά Kh-47M2 Kinzhal της Σούδας, της Αλεξανδρούπολης κλπ.!

Next Article

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στο ρωσικό Κουρσκ, λένε οι Ρώσοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Είχε πρωτύτερα εισαχθεί στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση. Κατέληξε κατόπιν…