Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Δ.Μιχαηλίδου: «Επιδιώκουμε την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών»

Share:

«Από την αρχή, επιδιώκουμε την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών. Δεν θέλουμε τα παιδιά να περνούν στα ιδρύματα την παιδική και εφηβική τους ηλικία και φυσικά δεν θέλουμε να παραμένουν ως ενήλικες στα ιδρύματα με μοναδικό τους εισόδημα τα επιδόματα» δηλώνει, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακόμα επισημαίνει ότι γίνονται συζητήσεις με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε οι ενήλικες άνω των 18 ετών που ακόμα διαμένουν σε ορφανοτροφεία να βρουν καλές δουλειές και οι έφηβοι 16-18 ετών καλοκαιρινές θέσεις μαθητείας που να τους ενδιαφέρουν.

«Όλα αυτά πάντα, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο. Δεν αλλάζουμε τη νομοθεσία, απλούστατα ανοίγουμε τον δρόμο εκτός δομής για παιδιά που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ με την αδράνειά του ως κυβέρνηση άφησε να ενηλικιωθούν σε ορφανοτροφεία» σημειώνει η κ. Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας περιγράφει κάποιες βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου για την «ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας», το οποίο, όπως τονίζει, καθιστά κάθε δημόσια, δημοτική και ιδιωτική δομή παιδικής προστασίας, ένα μέρος ασφάλειας και φροντίδας.

Υπογραμμίζει δε ότι, με το νέο σχέδιο νόμου, ορίζεται πως κάθε υποψήφιος εργαζόμενος σε τέτοιου τύπου δομή έχει χρέος να καταθέτει λευκό ποινικό μητρώο για εγκλήματα, όπως είναι τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατά της ζωής, για παιδεραστία, για ενδοοικογενειακή βία και για εμπορία ναρκωτικών και ανθρώπων, ενώ θεσπίζεται και ο υπεύθυνος ανηλίκων ανά δομή. «Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε συνολικά, με το νέο σχέδιο νόμου, είναι η προστασία και η εξασφάλιση ποιοτικής ζωής για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία» προσθέτει η κ. Μιχαηλίδου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει, ο προσωπικός βοηθός, που θεσμοθετείται, απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χωρίς να παίζει κάποιο ρόλο ο τύπος αναπηρίας και ο τόπος διαβίωσης. «Το ζητούμενο εδώ είναι η επίτευξη ενός ανεξάρτητου τρόπου ζωής με παράλληλη κάλυψη των αναγκών καθημερινότητας του ωφελούμενου, μέσω της ενεργητικής παροχής υπηρεσιών και όχι μόνο επιδομάτων» διευκρινίζει.

Τέλος, αναφερόμενη στο νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής, η υφυπουργός Εργασίας σχολιάζει ότι το πρόγραμμα «Κυψέλη» έρχεται, για να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

«Με το πρόγραμμα Κυψέλη ιεραρχούμε σωστά τις προτεραιότητες που πρέπει να θέτει ένας βρεφονηπιακός σταθμός. Εισάγουμε για πρώτη φορά ένα ενιαίο ολιστικό πρόγραμμα καθημερινής βάσης με πλούσια ερεθίσματα και ποιοτική απασχόληση των βρεφών και των παιδιών. Επίσης, εγκαθιδρύουμε τα ειδικά επιστημονικά τεστ για την πρώιμη ανίχνευση αναπηριών, διαταραχών και μαθησιακών δυσκολιών, μαζί φυσικά με τακτική παρακολούθηση από το προσωπικό. Σε όλα αυτά, θέλουμε βέβαια οι γονείς να έχουν ενεργό ρόλο, να μην είναι απλοί παρατηρητές», επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Previous Article

Τουρκικό ATR C-72-600TMPA πέταξε νότια της Κρήτης δίπλα σε ελληνικό Embraer

Next Article

Αιγαίο-Αν. Μεσόγειος: Τείχος αποτροπής με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα ελληνικού στρατού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αδιαπέραστο τείχος αποτροπής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στήνουν…