Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Πάτρα: Γιατί αναζητούν κάλλιο και αρσενικό στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας

Share:

Οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου που «έφυγε» τελευταία με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και ανεξήγητος, αναμένεται να εκδοθούν το επόμενο διάστημα.

Ωστόσο έχουν διαρρεύσει πληροφορίες ότι μέχρι στιγμής οι ειδικοί που ερευνούν τα δείγματα δεν έχουν εντοπίσει καμία ύποπτη ουσία στον οργανισμό του παιδιού, παρά μόνο τα φάρμακα τα οποία λάμβανε με την καθοδήγηση των γιατρών της.

Το κάλιο

Οι ερευνητές έχουν περάσει ήδη στην επόμενη φάση σύμφωνα με το pelop.gr, και προσπαθούν να εντοπίσουν αν υπάρχουν βαρέα μέταλλα στον οργανισμό της όπως αρσενικό ή κάλιο. Το κάλιο είναι το τρίτο σε αφθονία μέταλλο στο ανθρώπινο σώμα ωστόσο τα αυξημένα επίπεδα καλίου επηρεάζουν κυρίως την καρδιά. Όταν το κάλιο συσσωρεύεται στην κυκλοφορία του αίματος οι άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν αρρυθμία και ανωμαλίες που μπορούν να οδηγήσουν σε διακοπές του κτύπου της καρδιάς.

Το κάλιο βοηθά στη μεταβίβαση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων μέσω των νεύρων, όμως τα αυξημένα επίπεδα του μετάλλου μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα και να προκαλέσουν μια σειρά νευρολογικών καταστάσεων, όπως η μυϊκή αδυναμία ή ακόμα και η παράλυση.

Το Αρσενικό

Το Αρσενικό είναι ένα βαρύ μέταλλο που βρίσκεται σε όλους τους ανθρώπινους ιστούς. Η συγκέντρωση του Αρσενικού στον οργανισμό μπορεί να αυξηθεί εξαιτίας επαγγελματικής, περιβαλλοντικής (καύση άνθρακα) ή σκόπιμης έκθεσης. Το Αρσενικό βρίσκεται στο περιβάλλον στο νερό και ως συστατικό των φυτοφαρμάκων, στα χρώματα, στα επεξεργασμένα ξύλα, στα καλλυντικά και σε ορισμένα αντιπρωτοζωϊκά φάρμακα

Η υψηλή συγκέντρωση αρσενικού στον ανθρώπινο οργανισμό μπορεί να προκαλέσει άμεσο θάνατο, γι αυτό και χρησιμοποιόταν για χρόνια ως δηλητήριο. Μελέτες που έχουν γίνει σε περιοχές ανά το κόσμο που παρουσίαζαν πρόβλημα σε υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού, όπως το Μπαγκλαντές, έδειξαν ότι η χρόνια κατανάλωση νερού και τροφίμων με αρσενικό μπορεί προκαλέσει σημαντικά προβλήματα υγείας.

Προβλήματα στο νεφρά, στο συκώτι, στο γαστρεντερικό σύστημα, εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, εμφάνιση διαβήτη, καρδιακών προβλημάτων, αναιμίας, πνευμονικών ασθενειών αλλά και διάφοροι τύποι καρκίνου είναι τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η υψηλή συγκέντρωση αρσενικού στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στην υπόθεση με τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα, υπάρχουν ερωτήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχει διαφορά στις καταθέσεις των γιατρών που έχουν ήδη κληθεί να παραθέσουν στοιχεία αλλά και στις καταθέσεις της ίδιας της μητέρας, αναπάντητο ερώτημα παραμένει το ότι η μητέρα ανέφερε συμπτώματα παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021, όπως νευρολογικά προβλήματα και σπασμούς, τα οποία κανένας γιατρός δεν διαπίστωσε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Μυστήριο επικρατεί και γύρω από τον απινιδωτή που τοποθετήθηκε στην 9χρονη στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με τους γιατρούς να αναφέρουν ότι το μηχάνημα δεν έδειξε καμία δυσλειτουργία.

Την ίδια ώρα η οικογένεια ετοιμάζεται να τελέσει αυτή την Κυριακή το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ενώ την ίδια μέρα θα θα γίνει μνημόσυνο και για τις αδερφές της, Ιριδα και Μαλένα.

Previous Article

Π.Κοντογιαννίδης για απόφαση Λ.Μενδώνη: «Φτάνει στα όρια της χυδαιότητας και της ύβρεως» (βίντεο)

Next Article

Δείτε τους 6+1 λόγους που έχετε αυξημένη όρεξη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μήπως νιώθετε έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό ή δεν…