Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Προβληματισμός στην τουρκική ηγεσία με το επίπεδο των ΕΔ: Πανωλεθρία για τις ΤΕΔ στη Συρία

Share:

Τα τουρκικά στρατεύματα υπέστησαν πολύ σοβαρές απώλειες σε υποδομές αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό
Δεν έχει τέλος το αδιέξοδο των τούρκων στρατιωτών στα πεδία μαχών με αντάρτικες ομάδες των Κούρδων, τόσο στο έδαφος του Β. Ιράκ όσο και στην Συρία.
«Αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες, σκοτώθηκαν στην περιοχή Μετίνα του Ντουόκ την Κυριακή», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Κουρδιστάν.

Τρεις στρατιώτες, σκοτώθηκαν σε έκρηξη και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά, στην επιχείρηση Claw-Lighting, όπως ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Ένας άλλος στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε, όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και μελών μιας «τρομοκρατικής» οργάνωσης, ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση.
Η περιοχή Μετίνα του Ντουόκ, είναι το επίκεντρο της πιο πρόσφατης επιχείρησης της Τουρκίας κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η Τουρκία έχει ξεκινήσει μια σειρά επιχειρήσεων κατά του PKK τα τελευταία χρόνια. Τον Απρίλιο, ξεκίνησε την επιχείρηση Claw-Thunderbolt και η επιχείρηση Claw-Lightning, στοχεύει στις περιοχές Avashin και Basyan πιο ανατολικά.
 

Το ΡΚΚ είναι μια ένοπλη κουρδική ομάδα, που αγωνίζεται για τα αυξημένα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία. Η Άγκυρα τη θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και απειλή για την εθνική της ασφάλεια. Οι τουρκικές δυνάμεις, καταδιώκουν τακτικά το ΡΚΚ, εντός των συνόρων της περιοχής του Κουρδιστάν. 
Το υπουργείο ισχυρίστηκε ότι τέσσερις μαχητές του PKK «εξουδετερώθηκαν», έναν ασαφή όρο, που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να δηλώσει ότι έχει συλλάβει ή σκοτώσει  Kούρδους αντάρτες.
Το ΡΚΚ δήλωσε στα τέλη Ιουλίου, ότι έχει πραγματοποιήσει 398 επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού, από τότε που ξεκίνησαν οι δύο επιχειρήσεις τον Απρίλιο και «τιμώρησε» 494 Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε 63 άλλους. Η ομάδα αναγνώρισε επίσης 63 θανάτους, στις δικές της τάξεις κατά τις τελευταίες επιχειρήσεις.
Από τη σύγκρουση δεκαετιών που επανήλθε το 2015 μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών προσπαθειών, τουλάχιστον 5.464 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων 549 αμάχων.
Σε μια άλλη εξέλιξη,  Κούρδοι αντάρτες πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επιτυχημένη επίθεση, κατά του τουρκικού στρατού στη Συρία.

Μία ημέρα πριν, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, αλλά οι κουρδικοί σχηματισμοί έδωσαν στην Τουρκία μια πολύ ισχυρή απάντηση, επιτιθέμενοι όχι μόνο στις θέσεις του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού στο καντόνι του Αφρίν, αλλά και στην τουρκική στρατιωτική μονάδα στο πόλη Αζάζ. Ως αποτέλεσμα αυτού, όπως αναφέρθηκε από τα κουρδικά Μέσα  Ενημέρωσης, τα τουρκικά στρατεύματα υπέστησαν πολύ σοβαρές απώλειες, επιπλέον, όχι μόνο στον εξοπλισμό και στη μορφή της κατεστραμμένης υποδομής της στρατιωτικής μονάδας, αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό.
«Στο συριακό καντόνι Αφρίν, άγνωστοι έριξαν πολλές ρουκέτες σε κατοικημένες περιοχές και βενζινάδικα. Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και περίπου δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι φιλοτουρκικές δυνάμεις κατηγορούν τις κουρδικές δυνάμεις για το συμβάν, οι ρουκέτες  εκτοξεύτηκαν από, κατά πάσα πιθανότητα, Νότια του  Τελ Ριφάτ. Ταυτόχρονα, άγνωστη δύναμη ανδρών, εκτόξευσαν τουλάχιστον δέκα οβίδες κατά της στρατιωτικής μονάδας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην πόλη Αζάζ», αναφέρει το κανάλι 4 στο Telegram.

Παρά την απουσία σχολίων από την Άγκυρα, κουρδικές πηγές αναφέρουν αρκετές δεκάδες τραυματίες Τούρκους στρατιώτες, καθώς οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά σε ένα από τα κτίρια κατοικιών.
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι σήμερα, λόγω των ενεργειών της Άγκυρας, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί αποκλιμάκωση στην περιοχή. Ο τουρκικός στρατός δεν κινδυνεύει ακόμη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, σχετικά με την επίθεση στους Κούρδους της Συρίας, φοβούμενος ότι τα ρωσικά στρατεύματα και η SAA θα απαντήσουν αμέσως σε τέτοιες ενέργειες με ισχυρά πλήγματα.

Previous Article

«Χρυσή» η Λυδία Ξένου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Νεανίδων

Next Article

Ν.Δένδιας: Το μήνυμα του για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων τρομοκρατίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής των θυμάτων…