Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισε τελικά υπέρ της δημοσιοποίησης ονομάτων των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα

Share:

Σε αναδίπλωση προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας τελικά την τροπολογία για την δημοσιοποίηση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που τίθενται σε αναστολή λειτουργίας λόγω παραβίασης των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται πως ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεόφιλος Ξανθόπουλος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής είπε «τι νόημα έχει να δημοσιοποιείται το όνομα της επιχείρησης αφου δεν θα προσέλθει κανείς. Εφόσον έχει τεθεί σε αναστολή δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο κανένα η δημοσιοποίηση του ονόματος της επιχείρησης» για να προσθέσει «θα δημοσιοποιείται η επωνυμία χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι μπορεί να έχει υποκαταστήματα; Θα ήταν λογικό αυτή η βαριά κύρωση για δημοσιοποίηση της επωνυμίας να συνοδευτεί με μεγαλύτερη παράβαση. Η δημοσιοποίηση του ονόματος αποτελεί προσβολή στην φήμη και στα μάτια του πολίτη».

Παράλληλα υποστήριξε πως «η κηλίδα της δημοσιοποίησης» θα παραμείνει ακόμα και αν η επιχείρηση προσφύγει κατά της κύρωσης της αναστολής λειτουργίας και δικαιωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσιοποίηση της επωνυμίας των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς Covid-19 θα προχωρούν οι αρμόδιες αρχές σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «επιδιώκεται η εξασφάλιση της δυνατότητας δημοσιοποίησης των εμπορικών επωνυμιών των επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς της νόσου covid 19.

Σκοπός της διάταξης είναι άμεσα και δημόσια μέσω της έγκαιρης ενημέρωσης των καταναλωτών – πολιτών, να δημοσιοποιείται η παραβίαση των μέτρων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Αποθαρρύνεται με αυτή τη διάταξη, τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορωνοϊού».

Η τροπολογία υπερψηφίσθηκε από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ καταψηφίστηκε από την Ελληνική Λύση.

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκαν και οι υπόλοιπες υπουργικές τροπολογίες.

Ειδικότερα υπερψηφίστηκαν:

– Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ρύθμιση για τις χορηγήσεις άδειας ειδικού σκοπού και άλλων διευκολύνσεων στους εργαζόμενους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των οποίων τα παιδιά νοσούν με κορονοϊό. Επίσης περιλαμβάνει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των ΚΕΠ για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον covid-19, ειδικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα που είναι σε αναστολή καθηκόντων για λόγους δημόσιας υγείας, μετατάξεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων σε δικαστήρια, εισαγγελίες και γενικές επιτροπείες της χώρας. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ, ενώ όλα τα άλλα κόμματα την καταψήφισαν.

– Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που αφορά μεταξύ άλλων τις διευκολύνσεις για τους γονείς όταν τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό, η οποία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών», ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν.

– Η τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία παρατείνεται για 4 μήνες (και εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του covid-19) η δυνατότητα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αναθέτει και να συνάπτει κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, συμβάσεις προμήθειας self test του ιού SARS Covid-19. Επίσης αναγνωρίζονται από το ελληνικό Δημόσιο οι πάσης φύσεως οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον διεθνή οργανισμό με την επωνυμία Nato Support and Procurement Agency (NSPA) για τα έτη 2011 έως και 2016, υπερψηφίσθηκε από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Με «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση καταψήφισε.

– Η τροπολογία που παρέχει την δυνατότητα απόσπασης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ, μονίμων εργαζομένων ή ΙΔΑΧ που υπηρετούν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή την ΤτΕ. Επίσης προβλέπει την σύσταση και διάρθρωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης. Η τροπολογία υπερψηφίσθηκε από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡα 25 καταψήφισαν.

Previous Article

Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν νέα διαγνωστική μέθοδο για την Covid19 με 99% επιτυχή αποτελέσματα

Next Article

Υπ. Άμυνας Ισραήλ: Η συμμαχία με την Ελλάδα «βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και αξίες»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς σε κοινή δήλωση…