
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας την ίδια στιγμή που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις σαν να μην θέλει να έχουν θετική κατάληξη, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί ο ίδιος και λαός του, στέλνοντας μήνυμα στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και με ειρωνίες για το τραπέζι μεταξύ Πούτιν και Μακρόν.
Απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους, τους κάλεσε να στρέψουν ακόμα περισσότερο την προσοχή τους στις γειτονικές τους χώρες και «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές», αλλά να κοιτάξουν το μεγάλο κάδρο.
«Είμαστε το σύνορο μεταύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».
Ο κ. Ζελένσκι αναφέρθηκε στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργοποιηθεί. «Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους. Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος επί των επιχειρήσεων και βλέποντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούν να σταματήσουν δηλώνει: «Έχουμε δεκαπλάσιες δυνάμεις αλλα δεν μπορούμε να μετακινηθούμε . Θέλουμε αεροπορία, μας δίνει η Πολωνία αλλά διαφωνούν οι ΗΠΑ».