Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Το γνωρίζατε; – Δείτε για ποιο λόγο πρέπει να βάζουμε το κοτόπουλο στην κατάψυξη πριν το μαγειρέψουμε

Share:

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, συστήσει να βάζουμε στην κατάψυξη πριν μαγειρέψουμε το φρέσκο κοτόπουλο, ώστε να αποφεύγονται δηλητηριάσεις που μπορεί να αποβούν ακόμα και μοιραίες.

Η τακτική αυτή μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τις αποικίες ενός βακτηρίου που αφθονεί στα ωμά πουλερικά και μεταδίδεται εύκολα στον άνθρωπο κατά το πλύσιμο του νωπού κοτόπουλου κάτω από τη βρύση ή με την κατανάλωσή του μισοψημένου.

Το μικρόβιο αυτό είναι το καμπυλοβακτήριο, που μπορεί να απειλήσει τη ζωή των μικρών παιδιών (ηλικίες κάτω των 5 ετών) και των ηλικιωμένων.

Η λοίμωξη από καμπυλοβακτήριο συνήθως εκδηλώνεται δύο έως πέντε ημέρες έπειτα από τη μόλυνση και προκαλεί διάρροια, πόνο και κράμπες στην κοιλιά, πυρετό και γενικευμένο αίσθημα κακουχίας, σύμφωνα με την βρετανική Αρχή για τα τρόφιμα.

Η FSA είχε εκδώσει στις αρχές του καλοκαιριού ανακοίνωση, με την οποία συνιστούσε στους καταναλωτές να μην πλένουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, διότι η συνήθεια αυτή διασπείρει το καμπυλοβακτήριο στα χέρια, τα ρούχα τους, το νιπτήρα και τις επιφάνειες της κουζίνας.

Το καμπυλοβακτήριο μαζί με τη σαλμονέλα προκαλούν τα περισσότερα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από πουλερικά.

Previous Article

Εξοπλιστική αναγέννηση στην Εθνική Φρουρά – Ούριος άνεμος μετά από μία εικοσαετία νηνεμίας

Next Article

Αφυπνίζονται οι εθνότητες στην Τουρκία – Μετά τους Κούρδους, Έλληνες, Αρμένιοι και Λαζοί

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία πρόκειται να συνεχιστούν σε…