Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Πανηγυρικός εορτασμός των Πολιούχων του Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Share:

Poliouxoi kilkis 63

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Πανδήμως και με κάθε επισημότητα η πόλη του Κιλκίς εόρτασε χθες και σήμερα, Τρίτη 27 και Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, τους πολιούχους της, τους Αγίους Πεντεκαίδεκα Ιερομάρτυρες, τους εν Τιβεριουπόλει αθλήσαντες και μαρτυτικώς τελειωθέντες.

Στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Πόλης, παρά το δυνατό κρύο που επικράτησε, εκατοντάδες Κιλκισιώτες προσήλθαν να τιμήσουν τους 15 φρουρούς τους, έχοντας την ευκαιρία να προσκυνήσουν και την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας, η οποία μεταφέρθηκε από την Νάουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων προς πνευματική ενίσχυση και στηριγμό του φιλάγιου Λαού του Κιλκίς και η οποία λάμπρυνε με την παρουσία της τον φετινό πανηγυρικό εορτασμό.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενων από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Το θείο λόγο κήρυξε μεστά και θεολογικά ο χοροστατών Μητροπολίτης, αναφερθείς στο Μαρτύριο των Αγίων για την αλήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο πολιός Ιεράρχης της Βέροιας, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλίππων και Σταγών ενώ στους συνεορταστές Ιεράρχες προστέθηκε και Θεοφ. Επίσκοπος Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνησας της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος κ. Δαβίδ.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής Λιτανεία των Ιερών Εικόνων και του Ιερού Λειψάνου του Πρεσβυτέρου Πέτρου, ενός εκ των εορταζόντων Αγίων στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, συνοδεία σύσσωμου του Ιερού Κλήρου της ακριτικής Μητροπόλεως, της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, στρατιωτικού αγήματος της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο «Πόντος», Σημαιοφόρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μελών του Ερυθρού Σταυρού, κ.α.

Τελετάρχης των λατρευτικών και εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο Παν. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Παπαδόπουλος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού των Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, ο οποίος μαζί με τους συνεφημερίους του π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη και π. Στέφανο Μουρατίδη και τους συνεργάτες των, κόπιασαν και μόχθησαν για την άρτια διοργάνωση και της φετινής πανηγύρεως.

Και τις δύο ημέρες ο πιστός Λαός υπερεπλήρωσε τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων για να τιμήσει την ιερά τους μνήμη και να καταθέσει την ευγνωμοσύνη του στους άγρυπνους φρουρούς και προστάτες του, και ανάμεσά του το σύνολο των εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Νομού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

{loadposition adsense}Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Ακίνητη περιουσία του Αγίου Ανδρέα Κιέβου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Next Article

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου – γιορτή

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε θετικό έδαφος οι δείκτες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. Σε…