Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Bayraktar και Αkinci σήμαναν κόκκινο συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο – Το ελληνικό σχέδιο

Share:

Δεν είναι λίγες οι φωνές στο ελληνικο Πεντάγωνο, όπως έλεγε στο Sportime πηγή με γνώση του θέματος, που ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.
Bayraktar και Αkinci σήμαναν κόκκινο συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο αφού ξεκίνησε η έντονη συζήτηση για τους τρόπους θωράκισης της Ελλάδας.
Η ελληνική αεράμυνα μπορεί σε μεγάλο βαθμό ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα να αντιμετωπίσει τα τουρκικά drone Βayraktar και Akinci όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Η Τουρκία άρχισε τις παραδόσεις των τουρκικών drone Αkinci στην Ουκρανία, μία διαδικασία που δείχνει πως σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε επαρκή αριθμό και στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Σε αντίθεση με τα μικρότερα Bayraktar τα τουρκικά Akinci φέρουν όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Akinci, τα οποία είναι ικανά να χτυπήσουν σε αποστάσεις έως και 275 χιλιομέτρων κατά χερσαίων και θαλάσσιων στόχων και έως 100 χιλιομέτρων κατά εναέριων στόχων, γεγονός που αποτελεί πολύ σοβαρή απειλή», ανέφερε λίγο καιρό πριν το πρακτορείο Avia.pro.

Να θυμίσουμε πως όπως ανέφερε και παλαιότερα το Sportime, oι Τούρκοι ευελπιστούν να έχουν δώδεκα Akinci έως το τέλος του χρόνου, με ασφαλείς πληροφορίες να αναφέρουν πως ο συνολικός τους αριθμός δεν θα ξεπερνά τα επτά με οκτώ.
Bayraktar και Αkinci σήμαναν κόκκινο συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο
Το Akinci θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο άνω των 900 κιλών καθώς και πυραύλους cruise SOM J, βεληνεκούς 250 χλμ.
Oι πύραυλοι αυτοί προορίζονταν για τα τουρκικά F-35 όταν θα τα έπαιρνε η Άγκυρα, αλλά μετά την απόβολή της από το πρόγραμμα αγοράς των αμερικανικών στελθ, θα τους προσαρμόσει στα drone της.

Η Άγκυρα έχει εναποθέσει πλέον τις ελπίδες της για την αντιμετώπιση της ελληνικής υπεροχής στον αέρα, μετά την αγορά των γαλλικών Rafale, στα Αkinci.
Όλα τα παραπάνω όπως ήταν αναμενόμενο έχουν προκαλέσει έναν… μίνι συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο, αφού η Τουρκία φαίνεται πως έχει εντάξει πλέον στην στρατηγική των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και τα τουρκικά drone.
Δεν είναι λίγες οι φωνές στο ελληνικο Πεντάγωνο, όπως έλεγε στο Sportime πηγή με γνώση του θέματος, που ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου με τα οπλισμένα ελληνικά Τ-6Α.
Ιδιαίτερη σημασία έχει να σημειωθεί πως στο θέμα έχουν αναφερθεί και οι ίδιοι οι Τούρκοι, τονίζοντας πως τα Τ-6Α είναι πιο γρήγορα από τα Bayraktar και θα βάλουν δύσκολα στην Άγκυρα.
Ο Τούρκος αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς τόνισε το γεγονός πως η Ελλάδα ετοιμάζεται να εξοπλίσει 20 T6 ώστε να αντιμετωπίσει τα Bayraktar.

«Η Ελλάδα εξοπλίζει 20 Τ6 για να ρίχνει τα τουρκικά drones. Υπάρχουν 45 T6 στην Ελλάδα και ετοιμάζονται ώστε να καταρρίπτουν τα SİHA μας», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Καρακούς τα T6 είναι τρεις φορές πιο γρήγορα από τα τουρκικα drones, ενώ με τα ισραηλινά ραντάρ τους θα βρίσκουν και θα καταρρίπτουν τα Bayraktar.
Oι Τούρκοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού για να αντιμετωπίσουν τα T6 τα Bayraktar πρέπει να οπλιστούν περισσότερο, άρα να γίνουν πιο βαριά, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο χρόνος πτήσης τους σε μόνο 2-3 ώρες.

Τα οπλισμένα ελληνικά Τ-6Α θα αναλάβουν περιπολίες στο Αιγαίο ώστε να αναγκάσουν τα τουρκικά drone (σ.σ. και ειδικά τα Akinci που χρειάζονται μεγαλύτερα αεροδρόμια για να απογειωθούν) να παραμένουν «εγκλωβισμένα» στον τουρκικό εναέριο χώρο, αφού η οποιαδήποτε έξοδος στο Αιγαίο θα τα κάνει εύκολους στόχους.
Φυσικά όλα αυτά θα αλλάξουν από την στιγμή που θα αναλάβουν δράση στο Αιγαίο οι ελληνικές Belharra (σ.σ. μαζί με τα πλοία υποστήριξής τους) αλλά τα σχέδια αυτά αφορούν για το τι θα γίνει μέχρι τότε.
Previous Article

ΥΠΕΘΑ: Προωθήσαμε πρόταση στο ΥΠΕΚΥ για κοινωνικό επίδομα στα στελέχη των ΕΔ

Next Article

Συνεκπαίδευση Μονάδων ΠΝ και Αεροσκαφών ΠΑ με την SNMG 2

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Την Τρίτη 03 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο των διεθνών…