Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

”Kεραυνοί” Μ. Ρούμπιν κατά Μπάιντεν: ”Μην στείλεις F-16 στη Τουρκία-Ο Ερντογάν απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα”!

Share:

”Κεραυνούς” κατά του Μπάιντεν έριξε ο γνωστός αμερικανός αναλυτής Μ. Ρούμπιν, καθώς σε νέο άρθο του, αναφέρει πως η αγορά νέων αμερικανικών μαχητικών από την Τουρκία είναι μία κακή επιλογή.
Αναλυτικά τι αναφέρει-Απόδοση-Μετάφραση Ανδρέας Μουντζουρούλιας
”Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που οι Ηνωμένες Πολιτείες έδιωξαν επισήμως την Τουρκία από την κοινοπραξία για να κατασκευάσει και να πετάξει το κοινό μαχητικό κρούσης F-35. Η κίνηση ακολούθησε την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 που, όταν λειτουργούν, θα επιτρέπουν στους Ρώσους μηχανικούς να συγκεντρώσουν πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες των αμερικανικών αεροσκαφών. Αφού έχασε τα F-35, η Τουρκία περίμενε μέχρι να αναλάβει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και στη συνέχεια ζήτησε να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 και κιτ αναβάθμισης για άλλα 80. Τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και το Κογκρέσο, ωστόσο, πρέπει να εγκρίνουν οποιαδήποτε τέτοια μεταφορά.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δημοκρατικός βουλευτής Frank Pallone του Νιου Τζέρσεϊ έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν ρωτώντας τόσο για τη συνέχεια των κυρώσεων στην Τουρκία για τη χρήση των S-400, όσο και για το αίτημα της Τουρκίας για αναβαθμισμένα F-16. Η Naz Durakoglu, ειδικός σε νομοθετικά θέματα στο State Department, είπε τα εξής: «Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος σύμμαχος του ΝΑΤΟ με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στη Συμμαχία», έγραψε. “Συνεισφέρει ενεργά στις αποστολές του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της πιο πρόσφατης στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν. Η υποστήριξη της Τουρκίας για την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και οι αμυντικές σχέσεις συνεργασίας αποτελούν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για κακή επιρροή στην περιοχή.”

Αυτό είναι ανειλικρινές δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η Τουρκία νομιμοποίησε και ενθάρρυνε τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και έχει τοποθετηθεί ως κόμβος για την αποφυγή των ρωσικών κυρώσεων. Ο Μπλίνκεν και το τουρκικό λόμπι εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να θέλουν να τονίσουν τα θετικά, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η Τουρκία παίζει με όλες τις πλευρές. Πράγματι, η Ντουράκογλου φαίνεται να μην γνωρίζει ότι ακόμη και όταν ο Μπλίνκεν τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει που επικαλέστηκε τη Σύμβαση του Μοντρέ, ο Τούρκος ηγέτης το έκανε με τρόπο που εμπόδισε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά είχε μικρό αντίκτυπο στη ρωσική κυκλοφορία. (Πράγματι και οι Ρώσοι ευχαρίστησαν την Τουρκία).

Η Ντουράκογλου συνέχισε, «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχουν ωστόσο επιτακτικά μακροπρόθεσμα συμφέροντα ενότητας και ικανότητας της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, καθώς και τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, τα οικονομικά και εμπορικά των ΗΠΑ που υποστηρίζονται από τους κατάλληλους αμυντικούς εμπορικούς δεσμούς των ΗΠΑ με την Τουρκία».
Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία χρησιμοποίησε τα υπάρχοντα F-16 της για να βομβαρδίσει τους Γεζίντι που επιστρέφουν στο Ιράκ, απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και για να χτυπήσει τους Σύρους Κούρδους συμμάχους της Αμερικής.”

ΠΗΓΗ:directus.gr

Previous Article

Με εντολή Πούτιν εκκαθαρίσεις 150 αξιωματικών της FSB που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα»

Next Article

Τούρκος απόστρατος: Οι ΗΠΑ μάς εμποδίζουν για χερσαία επιχείρηση στη Θράκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Επικίνδυνη ρητορική από Τούρκους στρατιωτικούς – Ο Ερντογάν Καρακούς υποστηρίζει…