Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Nέα πρόκληση: Η Κίνα διεξάγει στρατιωτική άσκηση με επιθετικά ελικόπτερα πάνω από τη λίμνη Πανγκόνγκ

Share:

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση με επιθετικά ελικόπτερα πάνω από τη λίμνη Πανγκόνγκ, μια τηλεοπτική μετάδοση βίντεο από το κρατικό δίκτυο CCTV.
Το βίντεο 33 δευτερολέπτων κυκλοφόρησε ώρες αφότου οι δύο χώρες ολοκλήρωσαν τον 16ο γύρο συνομιλιών σε επίπεδο Διοικητή Σώματος που διεξήχθη στο σημείο συνάντησης των συνόρων Chushul-Moldo στην ινδική πλευρά της Γραμμής Πραγματικού Ελέγχου (LAC) μεταξύ Ινδίας και Κίνας που διεξήχθη στις Την Κυριακή, μετέδωσε το Sputnik.

Το βίντεο δείχνει την ταξιαρχία αεροπορίας του στρατού που συνδέεται με τη Στρατιωτική Διοίκηση PLA Xinjiang να εκτελεί μια άσκηση πάνω από την υψηλότερη λίμνη αλμυρού νερού στον κόσμο, τη λίμνη Πανγκόνγκ, σε υψόμετρο σχεδόν 4.350 μέτρων.
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας ανέφεραν ότι τα επιθετικά ελικόπτερα Z-10 συμμετείχαν στις ασκήσεις για πρώτη φορά, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν μόνο τα ελικόπτερα μεταφοράς μετέφεραν στρατεύματα συνοριακής άμυνας για αποστολές περιπολίας.
Εν τω μεταξύ, το Νέο Δελχί και το Πεκίνο εξέδωσαν κοινή δήλωση τη Δευτέρα, αναφέροντας ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν την «ασφάλεια και τη σταθερότητα» επί τόπου στον Δυτικό Τομέα κατά μήκος της LAC.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή και να διατηρήσουν τον διάλογο μέσω στρατιωτικών και διπλωματικών διαύλων και να επεξεργαστούν μια αμοιβαία αποδεκτή επίλυση των υπολοίπων ζητημάτων το συντομότερο», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Είπαν ότι είναι πιθανό ότι η ινδική πλευρά θα μπορούσε να κινηθεί από το σημείο τριβής νοτιοανατολικά προς το χαρακτηριστικό λόφο Karam Singh ενώ οι Κινέζοι θα μπορούσαν να κινηθούν βόρεια προς το χαρακτηριστικό λόφο σημείο 5170 που βρίσκεται στην πλευρά τους της LAC.

Προκύπτει ότι και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν ενδεχομένως να δουν αποδέσμευση των στρατευμάτων από το Σημείο Περιπολίας 15 στο εγγύς μέλλον.
Από τον Μάιο του 2020, όταν ο κινεζικός στρατός προσπάθησε να αλλάξει επιθετικά το status quo στο LAC στο ανατολικό Ladakh, και οι δύο πλευρές έχουν αναπτυχθεί η μία απέναντι από την άλλη κοντά στο σημείο περιπολίας 15 που έχει αναδειχθεί ως σημείο τριβής.

Η Ινδία εξετάζει την πλήρη απεμπλοκή των στρατευμάτων από τα σημεία τριβής και την επαναφορά των στρατευμάτων στην κατάσταση πριν από τον Μάιο του 2020 σε ολόκληρο τον τομέα.
Η τελευταία απεμπλοκή στρατευμάτων στο LAC έγινε πριν από ένα χρόνο που οδήγησε στην περιορισμένη επίλυση της αντιπαράθεσης στο Περιπολικό Σημείο 17Α στη Γκόγκρα.
Το Δελχί και το Πεκίνο κατέληξαν σε συμφωνία τον Φεβρουάριο του 2021 για την απεμπλοκή των στρατευμάτων από τη λίμνη Πανγκόνγκ μήκους 135 χιλιομέτρων, δημιουργώντας ζώνες προστασίας έως ότου επιλυθούν όλα τα εκκρεμή συνοριακά ζητήματα, ανέφερε το Sputnik.

Πάνω από 50.000 στρατιώτες έχουν σταθμεύσει από το 2020 σε εμπρός θέσεις κατά μήκος της LAC με προηγμένα όπλα για να αποτρέψουν μια αλλαγή στο status quo.
Ο Ινδικός Στρατός απάντησε σθεναρά στην κινεζική επιθετικότητα το 2020 και κίνησε πολλαπλούς σχηματισμούς προς τον τομέα του Λαντάκ για να ενισχύσει την ετοιμότητά του.

Ο Στρατός έχει πλέον παραχωρήσει το 1 Strike Corps που εδρεύει στη Ματούρα στα βόρεια σύνορα, ενώ σχηματισμοί από όλο τον τομέα πραγματοποιούν εκεί τις καλοκαιρινές τους ασκήσεις για να ελέγχουν τις δραστηριότητες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πέρα ​​από τη Γραμμή Πραγματικού Ελέγχου.
Previous Article

Τουρκία: Το τραγικό λάθος των Τούρκων με το 5G σύμμαχος της Ελλάδας

Next Article

Ερντογάν: Δεν είναι δεσμευτικό να μην κάνουμε παραβιάσεις με τα F-16 Viper στην Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία…