Spartiatis.gr

Στρατιωτικά θέματα-Άμυνα-Διπλωματία-Ασφάλεια!

Πόσα χρήματα έβγαλαν το 2019 ο γαμπρός και η κόρη του Τραμπ

Share:

Γράφουν οι Michelle Ye Hee Lee, Anu Narayanswamy*

Τουλάχιστον 36,2 εκατ. δολάρια κέρδισαν η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους στο Λευκό Οίκο το περασμένο έτος, σημειώνοντας αύξηση στο εισόδημά τους από εταιρείες που κατέχουν με κατοικίες και εμπορικά ακίνητα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η κόρη του προέδρου Τραμπ και ο σύζυγός της, που εργάζονται ως κορυφαίοι σύμβουλοί του, είχαν κατ’ ελάχιστο συνδυαστική αύξηση εισοδήματος επτά εκατομμύρια περισσότερα από το 2018. Τότε είχαν αναφέρει τουλάχιστον 29 εκατομμύρια σε έσοδα, σύμφωνα με τις προσωπικές δηλώσεις τους, που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν κάθε χρόνο.

Το ελάχιστο εισόδημά τους ήταν χαμηλότερο το 2019 από ό,τι το 2017, τη χρονιά που τέθηκαν στην υπηρεσία της αμερικανικής κυβέρνησης – τότε είχαν αναφέρει ότι κέρδισαν τουλάχιστον 82 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη δήλωσή τους. Ωστόσο, είναι αδύνατο να υπολογιστεί το ακριβές ποσό που κέρδισε το ζεύγος ή τα καθαρά τους περιουσιακά στοιχεία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υπάλληλοι του αρμόδιου γραφείου δεοντολογίας είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις [των αξιωματούχων] σε γενικές εισοδηματικές κατηγορίες.

Παρόλα αυτά, τα έγγραφα που καταχωρήθηκαν, τα οποία υποβλήθηκαν τον περασμένο μήνα και δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, δείχνουν ότι το ζεύγος Κούσνερ συνεχίζει να κερδίζει τεράστια ποσά από επιχειρηματική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι εργάζεται στην κυβέρνηση. Το συνδυαστικό τους εισόδημα κυμάνθηκε το 2019 μεταξύ 36,2 εκατομμυρίων και 157 εκατομμυρίων, σύμφωνα με ανάλυση των υποβληθέντων στοιχείων από την Washington Post.

Ο Λευκός Οίκος και ο εκπρόσωπος του Κούσνερ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν το θέμα. Όπως ο πεθερός του, που αρνήθηκε να πουλήσει την ιδιωτική του επιχείρηση όταν έγινε ένοικος του Λευκού Οίκου, έτσι και ο Κούσνερ διατήρησε ένα μέρος της ιδιοκτησίας από την οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο του real estate, την Kushner Companies.

Αν και απεμπόλησε την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας, το καθεστώς που διαμόρφωσε έχει αποσπάσει επικρίσεις από τους ειδικούς περί δεοντολογίας για κρατικούς αξιωματούχους. Όπως λένε, ανοίγει το δρόμο για σύγκρουση συμφερόντων αλλά και πιθανές επιρροές από ξένους παράγοντες.

Τουλάχιστον 200 εκατ. η περιουσία του ζεύγους

Η Ιβάνκα Τραμπ αρχικά διατήρησε τη μάρκα ενδυμάτων και κοσμημάτων που διατηρεί με την επωνυμία της, όταν μπήκε στην κυβέρνηση, όμως την έπαυσε τον Ιούλιο του 2018. Τότε, αρκετοί έμποροι άφησαν εκτός το brand της, εν μέσω πολιτικής αναταραχής. Τα έσοδά της από την εταιρεία μειώθηκαν κατά εκατομμύρια από το 2018, οπότε και ανέφερε ότι κέρδισε από ένα ως πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Το 2019, κέρδισε μεταξύ 100 χιλιάδων δολαρίων και ενός εκατομμυρίου από ενοίκια ή δικαιώματα, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις. Για τρίτη κατά σειρά χρονιά, η Ιβάνκα Τραμπ ανέφερε κέρδη 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων από το μερίδιό της στην Trump International Hotel στην Ουάσιγκτον, που αφορά σε σταθερό ποσό που λαμβάνει από έσοδα τα οποία προκύπτουν από το ακίνητο. Η ιδιοκτησία αυτή εξυπηρετεί ως “κόμβος” συνάντησης για τους υποστηρικτές του προέδρου και εκείνους που θέλουν να κάνουν μπίζνες με την κυβέρνηση.

Το ζεύγος ανέφερε μεταξύ 22 και 110 εκατομμύρια σε υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένου και νέου χρέους που έχουν από κοινού με μέλη μιας εταιρείας ονόματι Times Square Associates, η οποία αποτιμάται μεταξύ πέντε και 25 εκατομμυρίων. Όσο για τα περιουσιακά τους στοιχεία, αυτά αναφέρονται μεταξύ 203,8 και 782,8 εκατ. δολάρια το 2019, σε αντίθεση με το 2018, όταν ήταν μεταξύ 181 και 755 εκατ. δολάρια, σύμφωνα πάντα με την ανάλυση της εφημερίδας.

*Οι Michelle Ye Hee Lee, Anu Narayanswamy είναι πολιτικές συντάκτριες της WP


Πηγή: The Washington Post

The post Πόσα χρήματα έβγαλαν το 2019 ο γαμπρός και η κόρη του Τραμπ appeared first on slpress.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Previous Article

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην μνήμη του Νίκου Ζαχαριάδη

Next Article

Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού προγραμματίζει η Ρωσία

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αφού ολοκληρώθηκαν οι κλινικές δοκιμές εμβολίου, ο Ρώσος υπουργός Υγείας…